Zen moment

Ontdek de helende kracht van Yoga Nidra

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij je alléén hoeft te liggen en luisteren. Het is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om diep te ontspannen en je leven positief te veranderen.

In tegenstelling tot actieve vormen van yoga, waarbij je met asana’s/houdingen werkt, hoef je bij Nidra alleen maar comfortabel te liggen. Deze methode stelt je in staat om op de meest aangename manier je fysieke, mentale & emotionele gezondheid te verbeteren.

Voor wie is Nidra?

Iedereen kan in principe Nidra beoefenen, omdat het geen actieve vorm van yoga is.

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe lenig of flexibel je bent, want deze vorm van yoga gaat niet om het aannemen van houdingen/asana’s. Het gaat juist om het stil blijven liggen. 

Het is geschikt voor iedereen die méér rust, minder stress en een verbeterde gezondheid wil ervaren. En in het bijzonder voor drukke ouders, mensen die slecht slapen, stress ervaren en sneller willen herstellen na ziekte of burnout.

Yoga Zen moment
Ontspanning yoga
Yoga Zen moment
5/5
Dank, dank, dank voor jouw fijne nidra sessie! Echt zo bijzonder wat dat heeft gedaan. Van een uitgeputte staat (na weinig slaap) naar weer helemaal in mn lijf, in het hier & nu met nieuwe energie. Hierdoor heb ik een prachtige afgestemde energetische shiatsusessie kunnen geven aan nieuwe klant. Soort van pay it forward principe 🙏🏼🦋
Klant Zen moment
Irene Pot
5/5
Ik heb op een hele fijne en positieve manier kennis gemaakt met yoga nidra, waarbij ik helemaal tot mezelf kwam. En heel veel rust door m’n lichaam voelde stromen (ook de dagen erna nog). Josefien is heel rustig en kan goed luisteren, daarbij voelde ze goed aan wat ik nodig had. Yoga Nidra heeft een positief effect op mijn hyperventilatie en mindset. Mijn volgende afspraak heb ik al staan en ik raad het iedereen aan!
klant Zen moment
Agnes de Jonge
5/5
Ontspannen lukte mij niet goed. Ik had een heftige periode achter de rug en mijn lichaam zat vol met stress. Dankzij Nidra Yoga werd ik mij hier niet alleen bewuster van, ik voelde dat ik meer ontspanning mocht opzoeken en mocht vertragen. En hier heeft Nidra Yoga zeker aan bijgedragen! Ik kan mij nu wel aan ontspanning overgeven. Ik raad het aan om bij Josefien lessen te volgen. Ze is lief, toegankelijk en spontaan en ze geeft de sessie op een fijne en rustige manier.
Klant Zen moment
Veronique van der Wal

Waarom Nidra beoefenen?

De wereld om ons heen is snel, hectisch en veeleisend geworden. Je ‘moet‘ van alles, to-do lijstjes lijken alleen maar langer te worden en ontspanning is ver te zoeken. 

Wanneer het je niet lukt om geregeld diep te ontspannen, zodat je je lichaam en geest tot rust brengt, dan blijf je AAN staan. En dit kan leiden tot fysieke, mentale en/of emotionele problemen. 

Nidra biedt jou de mogelijkheid om diep te ontspannen op fysiek, mentaal & emotioneel niveau, doordat het jouw zenuwstelsel tot rust brengt & je hele systeem in balans.

Hoe werkt Nidra?

Je gaat lekker languit liggen en maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk met kussens en een dekentje. Je sluit je ogen en geeft je over aan mijn stem.

Tijdens de sessie neem ik je mee door verschillende lagen, naar dat deel van jou dat van nature kalm, stressvrij en tevreden is.

Je kan Yoga Nidra vergelijken met Matroesjka poppetjes. Het kleinste poppetje, dat is je kern. Dat deel van jou dat van nature ontspannen is. Daar overheen zitten al jouw lagen van conditionering, patronen en trauma’s. Tijdens een Nidra sessie laat je al die lagen – die je kern bedekken – diep ontspannen, zodat je kalmte, rust en tevredenheid ervaart. 

Dit is de plek waar het zelfgenezend vermogen geactiveerd word, waardoor organen & systemen van het lichaam worden gevoed en geregenereerd. Zintuigen worden teruggebracht naar de natuurlijke functie en de hersenen komen in een ontvankelijke staat waar je diepgewortelde beperkende overtuigingen kan veranderen. 

Regelmatige beoefening zorgt voor

5/5
Je hart en ziel zullen geraakt worden door Josefien! Haar timing, stem en zelfgeschreven scripts zijn onberispelijk. Ik beveel Josefien van harte aan, wanneer je energie wilt loslaten die niet van jou is of voor andere helende en ontspannende doeleinden.
Klant Zen moment
Sharon Beck Carroll
5/5
Ik worstelde met drukte in mijn hoofd, ik kon moeilijk tot rust komen en ik vond het lastig om in overgave te stappen m.b.t. mijn gezondheidsklachten. Tijdens de sessies heb ik écht ervaren hoe het is om minder spanning & meer rust in mijn hoofd en lichaam te voelen. En die rust merkte ik steeds vaker op andere momenten op, dus buiten de sessies. Ik raad Nidra Yoga bij Josefien zeker aan, omdat het echt een moment is om tot jezelf te komen. En Josefien is een fijne en lieve begeleider, die je op je gemak stelt.
Guusje
5/5
Voor mij lag de uitdaging in het vinden van volledige ontspanning en stressvermindering bij medische onrust. Dankzij de Nidra lessen kan ik nu tot diepe ontspanning komen en voel ik mij tijdens én na een sessie rustiger. Nu pas ik Nidra toe om echt te ontspannen en mijn lijf beter te voelen. De sessies bij Josefien raad ik zeker aan! Ze heeft een prettige stem, een fijne energie en daarnaast luistert ze goed en stemt ze af op mijn behoefte.
Simone

Jouw Nidra docente

Enthousiast, empathisch & betrokken. Dat ben ik!

Mijn grootste uitdaging in het leven: voor mijzelf kiezen en nooit méér burn-out raken. 

Door verschillende pijnlijke ervaringen en tegenslagen cijferde ik mijzelf vaak weg. Durfde ik niet voor mijzelf te kiezen en deed ik mijzelf tekort.

Dankzij mijn persoonlijke ontwikkelingsreis kwamen Nidra Yoga & ceremoniële cacao op mijn pad. Beide maken nu deel uit van mijn NIYO levensstijl en helpen mij telkens weer terug te keren naar het rustpunt in mijzelf. 

Met passie & plezier begeleid ik jou naar een zenmoment, deel ik mijn levensstijl en neem ik je mee op een liefdevolle reis naar je binnenwereld. Waar je alles kan vinden wat je nodig hebt om je meer ontspannen en gelukkiger te voelen.

Josefien de Vos
Scroll naar boven