Zen moment

Nidra & Cacao, een krachtige combi

Waarom Nidra & Cacao?

Yoga Nidra en ceremoniële cacao versterken elkaar op elk vlak. Dat betekent dat je door deze combinatie véél dieper in je eigen binnenwereld zakt, waardoor je meer van jezelf ontdekt, begrijpt en zal helen. Het is een prachtige manier om stappen te zetten in je persoonlijke groei.  

✨In een Nidra sessie werk je toe naar de diepste laag in jezelf; de Anandamaya Kosha. Dit is niet alleen de plek waar je echte verandering kan bewerkstelligen van binnenuit. Het is óók de plek waar je kalmte, rust en een gevoel van diepe tevredenheid ervaart. En cacao bevat Anandamide, dat resulteert in een gevoel van gelukzaligheid & euforie. 

 ✨In een Nidra sessie werk je o.a. aan het loslaten van lichamelijke spanningen (ont-spanning) en leer je sensitiviteit voor je lichaam te ontwikkelen. Cacao is een van de meest hoogwaardige plantaardige bronnen van magnesium ter wereld en helpt je in het proces om spieren te ontspannen.

 ✨In een Nidra sessie laat je je hele systeem tot rust komen, waardoor je je o.a. kan verbinden met je gevoel en intuïtie. Cacao helpt je van je hoofd in je gevoel te zakken, zodat je van denken naar voelen gaat. Je  leert daardoor steeds beter luisteren naar je innerlijke stem.

Je begrijpt nu wellicht waarom deze combinatie zo’n krachtige & helende ervaring is. Die jou helpt stappen te zetten in je persoonlijke groei. Lees hier meer over een cacao ceremonie.

5/5
Wauw, wat een ervaring! De geweldige yoga nidra in combinatie met de cacao deed bij mij iets heel bijzonders! Ik kreeg super helder “in beeld” waar ik me op gaan mag richten om nog gelukkiger te zijn. Josefien haar stem is een feestje om naar te luisteren en de manier waarop ze je een veilige plek biedt en inspireert is geweldig!
Klant Zen moment
Wieke Schutte
5/5
Ik heb een hele fijne yoga nidra sessie met cacao ceremonie bij Josefien mogen doen. De setting was met een klein groepje in een sfeervolle ruimte, daardoor heel prettig en veilig. Josefien heeft een mooie stem, waardoor je zo wordt meegenomen in wat ze verteld. Dat in combinatie met de cacao maakt dat ik niet alleen nieuwe inzichten heb gekregen die mij verder helpen, het was ook een hele mooie ervaring!
Klant zen moment
Lindy Postma
Na 7 online Yoga Nidra sessies bij Josefien gevolgd te hebben, vroeg ze bij de 8ste keer of ik verzachtende cacao wilde drinken om de ultieme Yoga Nidra ervaring te beleven. En dit ging heel diep bij mij, de nidra ging tot in m'n ziel! Die nacht ben ik overal geweest in m'n dromen! Het was prachtig, heftig, diep, mooi en emotioneel. En vooral een prachtige combinatie, waar ik nog dagen de helende effecten van voelde. Het was net alsof dit me een energietransmissie en shift had gegeven! Holy shit, wat gaaf!
Klant Zen moment
Vero van der Wal

Wat is ceremoniële cacao?

Ceremoniële cacao is niet de chocolade die je in de supermarkt koopt. De cacao die ik gebruik is rauw, zonder additieven en afkomstig van de cacaoboom uit Belize en Guatamala. En wordt al eeuwenlang door de Maya volkeren als heilig plantmedicijn gezien. Het heeft niet alleen veel gezondheidsvoordelen, het wordt ook gezien als het medicijn van het hart.

Door het drinken van ceremoniële cacao reis je makkelijker naar je binnenwereld, waar het jou helpt om meer zelfliefde te cultiveren,  patronen bloot te leggen, je bewustzijn te vergroten en het ondersteunt jou op het pad van persoonlijke groei. Het brengt jouw authenticiteit en eigenheid naar de oppervlakte. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar het is een krachtige katalysator voor deze processen.

Lees hier meer over ceremoniële cacao.

Scroll naar boven