Zen moment

Ervaar de kracht van cacao zelf

Waarom cacao?

Ceremoniële cacao is een plantgeneesmiddel dat een diepgaand & levensveranderend effect kan hebben. Zeker wanneer je een goede spaceholder hebt die je tijdens een cacao ceremonie begeleidt. 

Het heeft geweldige gezondheidsvoordelen voor het fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam, net als Yoga Nidra dat heeft. Je zal merken dat de effecten van deze combinatie helend & transformerend zijn!

Wat is ceremoniële cacao?

Ceremoniële cacao is niet de chocolade die je in de supermarkt koopt. De cacao die ik gebruik is rauw, zonder additieven en afkomstig van de cacaoboom uit Belize en Guatamala. En wordt al eeuwenlang door de Maya volkeren als heilig plantmedicijn gezien. Het heeft niet alleen veel gezondheidsvoordelen, het wordt ook gezien als het medicijn van het hart.

Zelf drink ik bijvoorbeeld geen ceremoniële dosis van 40 gram, vanwege contra-indicaties. Wél drink ik een lagere dosering.

Als een of meer contra-indicaties op jou van toepassing zijn, dan kan het dus best zijn dat je een lagere dosering kan drinken. 

Cacao Ceremonie

Waar komt de cacao vandaan?

De cacao die ik gebruik is afkomstig van oude inheemse Maya-volkeren uit Belize en Guatamala.  Zij houden de genezende krachten van dit heilige plantmedicijn niet langer geheim, maar delen dit met ons. Het plantmedicijn dat ook wel bekend staat als “Een geschenk van de goden“, omdat de Maya’s geloven dat cacao een SPIRIT heeft. 

Ongeveer 350 kleine familieboeren verbouwen de cacaoplant. Deze boeren zijn allemaal biologisch gecertificeerd en hebben een Heirloom Cacao Preservation (HCP) -aanduiding gekregen. Hun land bloeit in biodiversiteit met verschillende gewassen zoals maïs, tabak en ananas, waardoor hun cacao heerlijk zoet en zacht smaakt.

Hun eeuwenoude tradities en kennis over hun heilige landbouwpraktijken zijn van generatie op generatie doorgegeven. En met bewustzijn, liefde en diep respect wordt de cacao gedeeld in de gemeenschap en overgebracht van boon naar je kopje. Om de verbinding van je hart te helpen verdiepen, om je te dienen als een diepgaande voedingsdrank en om je te verbinden met je ware essentie, je hartsverlangens.

Verbeter je gezondheid, met een kop liefde

Ceremoniële cacao bonen
Ceremoniële cacao
Josefien de Vos

Kan iedereen cacao drinken?

Ceremoniële cacao heeft een aantal contra-indicaties waar rekening mee gehouden dient te worden. Deze zijn met name van belang bij de hogere doseringen, zoals je die in een ceremonie drinkt. 

Zelf drink ik bijvoorbeeld geen ceremoniële dosis van 40 gram, vanwege contra-indicaties. Wél drink ik een lagere dosering.

Als een of meer contra-indicaties op jou van toepassing zijn, dan kan het dus best zijn dat je een lagere dosering kan drinken. 

Is cacao psychedelisch?

Absoluut niet! In tegenstelling tot veel mensen denken is ceremoniële cacao géén drugs en het is niet geestverruimend. 

Ontdek de blends van Herbal Cacao

De melanges van Herbal Cacao vind ik écht top! Waar ik eerder zelf zat te knoeien met poeders en kruiden, bestel ik nu simpelweg alles in één. Daarnaast is het echt ideaal dat de cacao in 10 taartpuntjes geleverd wordt. Nu breek ik simpelweg het aantal puntjes af voor mijn heerlijke bakkie cacao, in plaats van alles te schatten of af te wegen. 

Natural cacao
Signature Blend cacao
Pasion cacao
Brain Power
Antioxidant Booster
Scroll naar boven