Zen moment

Laat je dragen tijdens een ceremonie

Wat is een cacao ceremonie?

Een cacao ceremonie is een krachtige combinatie van het drinken van de gezonde cacaodrank met rituelen als intentie zetten, journaling, yoga, zang, dans en/of muziek.

Elke ceremonie draait in basis om het in contact komen met jezelf. Het helpt met het cultiveren van meer zelfliefde, met het verbinden met je intuïtie en het brengt jouw eigenheid en authenticiteit naar de oppervlakte. Zo is het dus een geweldig hulpmiddel voor persoonlijke groei.

Daarnaast is het een heerlijk moment om tot rust te komen, te ontspannen, nieuwe inzichten te ontvangen, antwoorden te krijgen op vragen waar je mee rondloopt, emoties los te laten en/of een gelukzalig gevoel te ervaren.

Het is echt een cadeautje voor jezelf. De ceremonies die ik geef combineer ik graag met een  yoga nidra, omdat deze elkaar op verschillende niveaus versterken.

Voor wie is een cacao ceremonie?

Een cacao ceremonie is voor iedereen die zich wil verbinden met zichzelf. En de constante stroom van denken & doen wil verruilen voor voelen & zijn.

Het is voor iedereen die méér innerlijke rust en ontspanning wil ervaren, die een sterkere band met zijn/haar intuïtie wil opbouwen, die zelfliefde wil cultiveren, die zijn/haar eigenheid en authenticiteit naar de oppervlakte wil brengen, zodat je steeds meer jezelf kan zijn. Voor iedereen die stappen wil zetten in zijn/haar persoonlijke groei en zich liefdevol wil verbinden met zichzelf en gelijkgestemden.

Yoga Nidra

Hoe ziet een ceremonie eruit?

Je komt binnen in de ruimte, waar ik al een sfeertje heb gecreëerd. Je gaat lekker comfortabel zitten en neemt even een rustmomentje voor jezelf.

Als iedereen aanwezig is, dan zetten we onze intentie en drinken we samen de cacao. Daarna maak je het zo aangenaam mogelijk voor jezelf. Met kussentjes en een dekentje mag je lekker languit gaan liggen. En neem ik je mee op een helende Nidra reis naar binnen, waar je mag ervaren wat je nodig hebt 

Na de sessie mag je in je journal schrijven en soms heb ik een aantal vragen ter verdieping.

We trekken tijdens de ceremonie ook een kaartje, zodat je een mooie persoonlijke boodschap ontvangt die je verder helpt op je pad van persoonlijke groei.

En we sluiten, onder het genot van een hapje en drankje, af met een sharing circle. 

5/5
Wauw, wat een ervaring! De geweldige cacao ceremonie met de yoga nidra deed bij mij iets heel bijzonders! Ik kreeg super helder “in beeld” waar ik me op gaan mag richten om nog gelukkiger te zijn. Josefien haar stem is een feestje om naar te luisteren en de manier waarop ze je een veilige plek biedt en inspireert is geweldig!
Klant Zen moment
Wieke Schutte
Ik heb een hele fijne cacao ceremonie met een yoga nidra sessie bij Josefien mogen doen. De setting was met een klein groepje in een sfeervolle ruimte, daardoor heel prettig en veilig. Josefien heeft een mooie stem, waardoor je zo wordt meegenomen in wat ze verteld. Dat in combinatie met de cacao maakt dat ik niet alleen nieuwe inzichten heb gekregen, maar dat het een hele mooie ervaring was!
Klant zen moment
Lindy Postma
Na 7 online Yoga Nidra sessies bij Josefien gevolgd te hebben, vroeg ze bij de 8ste keer of ik verzachtende cacao wilde drinken om de ultieme Yoga Nidra ervaring te beleven. En dit ging heel diep bij mij, de nidra ging tot in m'n ziel! Die nacht ben ik overal geweest in m'n dromen! Het was prachtig, heftig, diep, mooi en emotioneel. En vooral een prachtige combinatie, waar ik nog dagen de helende effecten van voelde. Het was net alsof dit me een energietransmissie en shift had gegeven! Holy shit, wat gaaf!
Klant Zen moment
Vero van der Wal

Waarom een cacao ceremonie?

We leven in een snelle, drukke en gehaaste wereld, die ongekend snel verandert. We hebben continue mensen om ons heen, we moeten van alles, we worden opgezogen door het internet en velen van ons zijn overprikkeld. Nu, meer dan ooit, verlangen we naar innerlijke rust & diepe ontspanning. 

Een cacao ceremonie maakt dat mogelijk. Het is een eeuwenoud ritueel, afkomstig van inheemse Maya volkoren, dat haar weg vindt naar onze westerse wereld en in een nieuw jasje word gestoken. Het is nu voor iedereen beschikbaar die meer contact wil met zijn of haar binnenwereld.

Een cacao ceremonie is een liefdevolle reis naar binnen, waar je mag verzachten en tot rust kan komen. En je spanningen mag loslaten en gevoelens van dankbaarheid, liefde & gelukzaligheid mag laten stromen. 

Wat kan je ervaren?

Ceremoniële cacao heeft effect op het fysieke, mentale, emotionele en spirituele vlak, net als Yoga Nidra dat heeft. Dat maakt de combinatie van deze twee ook zó krachtig en efffectief!

Wanneer je tijdens een ceremonie cacao drinkt, kan je je dus op verschillende vlakken anders gaan voelen. Zelfs als een ceremoniële dosis voor jou niet wenselijk is, kan je deze effecten ervaren. Voorbeelden van deze positieve effecten zijn:

  • De vele gezondheidsvoordelen door mineralen, vitamines en anti oxidanten
  • De drang om te bewegen en/of het trillen van handen of voeten en spanningen los te laten
  • Het ontvangen van inzichten en/of beslissingen over welke kant je op mag gaan in je leven
  • Het loslaten van angst, blokkerende emoties en/of controle
  • Je verbonden voelen met je intuïtie en je innerlijke kern die van nature liefdevol, tevreden en kalm is

Het is niet gezegd dat je al deze effecten ervaart, omdat ieder mens anders is. Het belangrijkste is dat je met een OPEN mind & hart de ceremonie instapt en alle verwachtingen loslaat, want dan kan je écht ervaren wat cacao voor je kan doen.

Zen moment

Ervaar de magie van cacao & nidra

Cacao & nidra yoga versterken elkaar op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Dat betekent dat je door deze combinatie véél dieper in je eigen binnenwereld zakt, waardoor je meer van jezelf ontdekt, loslaat en heelt!

Je kan Yoga Nidra zien als een serie Matroesjka poppetjes. Het kleinste poppetje, dat ben jij in essentie. Jouw pure liefdevolle, gezonde en ontspannen deel. Daar overheen zitten al jouw lagen van normen & waarden, ervaringen, patronen en trauma’s. Tijdens een Nidra sessie laat je al die lagen – die over jouw essentie heen liggen – ontspannen, zodat je weer in dat ontspannen deel uitkomt. Ceremoniële cacao ondersteunt dit krachtige & helende proces.

Ontdek de gezondheidsvoordelen van cacao

Jouw cacao facilitator

Enthousiast, empathisch & betrokken. Dat ben ik!

Mijn grootste uitdaging in mijn leven was: voor mijzelf kiezen en nooit méér burn-out raken. 

Door verschillende pijnlijke ervaringen en tegenslagen cijferde ik mijzelf vaak weg. Durfde ik niet voor mijzelf te kiezen en deed ik mijzelf tekort.

Dankzij mijn persoonlijke ontwikkelingsreis kwamen ceremoniële cacao en yoga nidra op mijn pad. Voor mij 2 GEWELDIGE tools die mij telkens weer helpen om terug te keren naar het rustpunt in mijzelf. 

Met passie & plezier guide in deze wereld. Neem ik je mee op een liefdevolle reis naar je binnenwereld, waar je alles kan vinden wat je nodig hebt om gelukkig(er) te zijn. 

Josefien de Vos
Scroll naar boven