Zen moment

Kom in balans

Wat zijn klankschalen?

Klankschalen zijn (vaak) met de hand gemaakte metalen schalen, die worden gebruikt voor meditatie, ontspanning en genezing. Wanneer de schaal wordt aangeslagen, geeft dit een rijke, resonerende toon die wordt beschouwd als helend en harmoniserend voor lichaam en geest.

Klankschalen worden vaak gebruikt in meditatiesessies, klankmassages, yogalessen en cacao ceremonies. Ze zijn populair vanwege hun vermogen om een ​​diepe staat van ontspanning te bevorderen en stress te verminderen. 

Hoe werkt het?

Klankschalen werken op basis van resonantie en trilling. Wanneer een klankschaal wordt aangeslagen geeft het een  harmonieuze toon. Deze tonen creëren trillingen die zich verspreiden door de lucht en resoneren met het lichaam.

Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water en water geleid trillingen. Zo neemt ons lichaam de trillingen van de klankschaal over, waardoor je als het ware een innerlijke massage krijgt, je spanningen loslaat en je je heerlijk ontspannen voelt.

Daarnaast wordt aangenomen dat de harmonieuze tonen van klankschalen een balancerend effect hebben op de energiecentra van het lichaam, ook wel chakra’s genoemd. Dit kan helpen om energetische blokkades op te heffen en de natuurlijke stroom van energie door het lichaam te herstellen.

Klankschalen sessie Zen Moment Josefien de Vos
cacao ceremonie en heling
Yoga Nidra Zen Moment Josefien de Vos Veendam

Waarom een klankschalen?

De wereld om ons heen is snel, hectisch en veeleisend geworden. Je ‘moet‘ van alles, to-do lijstjes lijken alleen maar langer te worden en ontspanning is ver te zoeken. 

Wanneer het je niet lukt om geregeld diep te ontspannen, zodat je je lichaam en geest tot rust brengt, dan blijf je AAN staan. En dit kan leiden tot fysieke, mentale en/of emotionele problemen. 

Een klankbad of een klankbeleving als onderdeel van een ceremonie biedt jou de mogelijkheid om je lichaam en geest tot rust te brengen, spanningen los te laten, balans te creëren in je energiehuishouding en diep te ontspannen.

5/5
Dank, dank, dank voor jouw fijne sessie! Echt zo bijzonder wat dat heeft gedaan. Van een uitgeputte staat (na weinig slaap) naar weer helemaal in mijn lijf, in het hier & nu met nieuwe energie. Hierdoor heb ik een prachtige afgestemde energetische shiatsusessie kunnen geven aan nieuwe klant. Soort van pay it forward principe, 🙏🏼🦋 héérlijk!
Klant Zen moment
Irene Pot
Voor mij lag de uitdaging in het vinden van volledige ontspanning en stressvermindering bij medische onrust. Nu kan ik tot diepe ontspanning komen en voel ik mij tijdens én na een sessie rustiger. De sessies bij Josefien raad ik zeker aan. Ze heeft een fijne energie, prettige stem, luistert goed en stemt af op mijn behoefte.
Simone

Waar komen klankschalen vandaan?

Klankschalen komen oorspronkelijk uit de Himalaya-regio, met name uit landen als Nepal, India, Bhutan en Tibet. Deze regio staat bekend om zijn rijke spirituele tradities en klankschalen maken al eeuwenlang een belangrijk onderdeel uit van diverse rituelen, ceremonies en meditatieve praktijken.

De ambacht van het maken van klankschalen is traditioneel doorgegeven van generatie op generatie. Elke klankschaal wordt met de hand gemaakt door vakmensen die de ambacht beheersen en de kunst van het creëren van de perfecte klank en resonantie begrijpen.

In de loop der tijd hebben klankschalen hun weg gevonden naar andere delen van de wereld en zijn ze populair geworden in westerse landen vanwege hun therapeutische en ontspannende eigenschappen. 

Voor wie is het?

Een klankschalen sessie, klankbad en klankbeleving is voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, balans, genezing en een dieper bewustzijn van zichzelf en de omgeving.

Jouw klankschalen begeleider

Enthousiast, empathisch & daadkrachtig. Dat ben ik!

Mijn grootste uitdaging in het leven: voor mijzelf kiezen en nooit méér burn-out raken. 

Door verschillende pijnlijke ervaringen en tegenslagen cijferde ik mijzelf vaak weg. Durfde ik niet voor mijzelf te kiezen en deed ik mijzelf tekort.

Dankzij mijn persoonlijke ontwikkelingsreis kwamen yoga nidra, cacao & klankschalen op mijn pad. die mij telkens weer terug brengen naar het rustpunt in mijzelf. 

Met enthousiasme & plezier begeleid ik jou naar een zenmoment, deel ik mijn kennis & ervaring met je en neem ik je mee op een liefdevolle reis naar je binnenwereld. Waar je alles kan vinden wat je nodig hebt om je meer ontspannen en gelukkiger te voelen.

Josefien de Vos
Scroll naar boven