Cacao, I love it!

Cultiveer méér zelfliefdedoor de heilige kracht van ceremoniële cacao, terwijl je je lichaam, geest & ziel versterkt én voedt met medicinale melanges. 

Een stukje geschiedenis

Ontdek de Ceremoniële Cacao van de inheemse Maya-volkeren: de Mopan & Q’eqchi uit het zuiden van Belize. Zij houden de genezende krachten van dit heilige plantmedicijn niet langer geheim, maar delen dit met ons. Het plantmedicijn dat ook wel bekend staat als “Een geschenk van de goden“.

Bestaande uit ongeveer 350 kleine familieboeren die allemaal biologisch gecertificeerd zijn en een Heirloom Cacao Preservation (HCP) -aanduiding hebben gekregen. Hun land bloeit in biodiversiteit met verschillende gewassen zoals maïs, tabak en ananas, waardoor hun cacao heerlijk zoet en zacht smaakt.

Hun eeuwenoude tradities en kennis over hun heilige landbouwpraktijken zijn van generatie op generatie doorgegeven. En met dit bewustzijn, liefde en diep respect wordt de cacao gedeeld in de gemeenschap en overgebracht van boon naar je kopje. Om de verbinding van je hart te helpen verdiepen, om je te dienen als een diepgaande voedingsdrank en om je te verbinden met je ware essentie, je hartsverlangens.

Ontdek de heerlijke blends van Herbal Cacao!

De melanges van Herbal Cacao vind ik écht top! Waar ik eerder zelf zat te knoeien met poeders en kruiden, bestel ik nu simpelweg alles in. Daarnaast is het echt ideaal dat de cacao in 10 taartpuntjes geleverd wordt. Nu breek ik simpelweg het aantal puntjes af voor mijn heerlijke bakkie cacao, in plaats van alles te schatten of af te wegen. 

Verbeter je gezondheid, met een kop liefde

Ik voel mij dankbaar dat ceremoniële cacao op mijn pad is gekomen. Het is een prachtige superfood met vele gezondheidsvoordelen. En ik voel een groot respect voor deze eeuwenoude medicijnplant, die zo’n rijke historie heeft. En ik hoop dat jij dat ook voelt en het niet ziet als iets vanzelfsprekends. 

Als jij ook fan bent (of het na het lezen van deze pagina wil proberen), dan kan je via deze link direct een heerlijke melange bestellen. Mijn favoriet is Passion. En ik ben benieuwd wat jouw favoriete melange is!

(Disclaimer: je bent & blijft zelf verantwoordelijk voor het consumeren van ceremoniële cacao, ik kan op geen enkele manier verantwoordelijk gesteld worden voor jouw inname.)

Cacao ervaren tijdens een ceremonie?

Op locatie

Op 29 september 2023 staat er een ceremonie gepland in Muntendam, provincie Groningen. De ceremonie start om 19:30 uur en het thema is loslaten, tijdens de volle maan.

Er ligt een yogamatje en kussen voor je klaar. Als je liever je eigen spullen gebruikt, dan mag je die lekker meenemen.

De ceremonie duurt ongeveer 2 uur en de kosten zijn €50. Je meld je aan door een mail te sturen naar: info@josefiendevos.nl

5/5
Wauw wat een ervaring! De geweldige cacao ceremonie met de yoga nidra deed bij mij iets heel bijzonders! Ik kreeg super helder “in beeld” waar ik me op gaan mag richten om nog gelukkiger te zijn. Josefien haar stem is een feestje om naar te luisteren en de manier waarop ze je een veilige plek biedt en inspireert is geweldig!
Wieke Schutte
Voedingscoach

Online ceremonie

Op dit moment staat er geen online ceremonie gepland.

Een online ceremonie volg je lekker vanuit je eigen huis, je hebt een matje, kussen & dekentje bij de hand en je  bereid je eigen cacaotje. (Bestel hier je cacao).

De ceremonie duurt ongeveer 1.5 uur en de kosten zijn €15. Je meld je aan door een mail te sturen naar: info@josefiendevos.nl

5/5
Ik heb een hele fijne cacao ceremonie met een yoga nidra sessie bij Josefien mogen doen. De setting was met een klein groepje in een sfeervolle ruimte, daardoor heel prettig en veilig. Josefien heeft een mooie stem, waardoor je zo wordt meegenomen in wat ze verteld. Dat in combinatie met de cacao maakt dat ik niet alleen nieuwe inzichten heb gekregen, maar dat het een hele mooie ervaring was!
Lindy Postma
Leerkracht

Op aanvraag

Het is ook mogelijk om zelf een ceremonie aan te vragen. Dit kan wanneer je het fijn vindt om aan een persoonlijk thema te werken, je het prettiger vindt om 1:1 begeleid te worden óf als je een ceremonie wil delen met vriendinnen, collega’s of familie. 

Na overleg kijken we dan of jullie bij mij komen of dat ik bij jullie thuis kom. In het laatste geval vraag ik een reiskostenvergoeding. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mail naar:  info@josefiendevos.nl en wie weet zie ik je snel!

Hi, mijn naam is Josefien

Enthousiast, empathisch & betrokken. Dat ben ik!

Mijn grootste uitdaging in mijn leven was: voor mijzelf kiezen en nooit méér burn-out raken. 

Door verschillende pijnlijke ervaringen en tegenslagen cijferde ik mijzelf vaak weg. Durfde ik niet voor mijzelf te kiezen en deed ik mijzelf tekort.

Dankzij mijn persoonlijke ontwikkelingsreis kwamen ceremoniële cacao en yoga nidra op mijn pad. Voor mij 2 GEWELDIGE tools die mij telkens weer helpen om terug te keren naar het rustpunt in mijzelf. 

Met passie & plezier guide in deze wereld. Neem ik je mee op een liefdevolle reis naar je binnenwereld, waar je alles kan vinden wat je nodig hebt om gelukkig(er) te zijn.