Zen moment

Volle Maan Ritueel

Volle Maan Loslaat Ritueel

De maan, de prachtige maan heeft voor mij iets betoverends. Ik voel me verbonden met haar, net als veel andere vrouwen. Waarschijnlijk omdat de maan gezien wordt als een uiterst vrouwelijke planeet die heerst over emoties, binnenwereld, moederschap en andere vrouwelijke thema’s als voeding, veiligheid en hechting.

De maan staat in de astrologie symbool voor de moeder. En als je in de mythologie duikt dan vind je terug dat de maan de moeder was van de godinnen en symbool stond voor vruchtbaarheid en moederschap. De maan werd gezien als beschermster van de aarde en verzorgende eigenschappen toegedicht.

Zo kan de volle maan je helpen bij het loslaten van gevoelens, personen, situaties, verwachtingen, gehechtheid, controle, spanningen en overtuigingen. En wanneer je gaat oefenen met loslaten, dan ga je de kracht ervan inzien.

Loslaten kan je o.a. doen door vergeving en overgave.

Vergeving

Vergeven doe je puur voor jezelf en niet voor een ander, daar bestaat vaak een misvatting over. Misschien voelt het alsof je iets of iemand niet kan vergeven omdat het veel pijn doet, maar als je wel vergeeft bevrijd je jezelf van een enorme last die je eigenlijk ook niet wil dragen. Loslaten gaat om het karma en om de energie die je loslaat, waardoor je  uit je situatie stapt.

Vergeven werkt ontgiftend en is een cadeau aan jezelf. En hoe meer je vergeeft en loslaat, hoe schoner je bent bij de volle maan en hoe gezonder de zaadjes zijn die je plant bij de nieuwe maan.

Overgave

Overgave is ook een manier van loslaten. Pas wanneer je volledig in overgave stapt en de controle loslaat, dan kan je volledig openstaan voor de wonderen en magie van het universum. Je geeft je als het ware over aan het goddelijke/universele plan dat er voor jou is.

Volle Maan Ritueel

Een volle maan loslaat ritueel is een simpele ceremonie die wordt gedaan tijdens volle maan. Het ritueel dat je gaat doen is met de kracht van vuur. Het helpt je om weer in je kracht te komen staan, door los te laten wat je in de weg zit en niet langer dient. Dit ritueel is ontzettend helend en werkt als soort detox.

  • Creëer een fijne ruimte voor jezelf met kaarsjes, wierook, een kopje thee, een muziekje, kristallen of wat je fijn vindt. En zorg dat je 30 minuutjes ongestoord kan zitten.
  • Schrijf dan op een los papier op wat je wil loslaten, wie of wat je wil vergeven en waar je in overgave wil stappen. Schrijf ook alle onprettige gevoelens op die naar boven komen.
  • Bekijk alle punten dan van de andere kant, wat was waardevol aan die ervaring en wat heeft het je gebracht of heb je geleerd?
  • Nu mag je het papier symbolisch verbranden in een vuur. Het kan zijn dat je je papier verbrand in een schaaltje, een vuurvaste pan, in de openhaard of dat je de vuurkorf aansteekt. Visualiseer dat de energetische verbinding van alles wat je hebt opgeschreven door het vuur verbroken wordt en door de wind wordt afgevoerd.
  • De ontstane ruimte mag je nu opvullen met dankbaarheid. Dit is een van de meest krachtige en transformerende energie die er is. Dus schrijf maar op waar je dankbaar voor bent en probeer die dankbaarheid ook écht te voelen.

Heel benieuwd hoe je het hebt ervaren en ik vind het leuk om van je te horen :). 

Vind je het fijn om samen een volle maan loslaat ritueel met vuur te doen? Stuur mij een berichtje, dan plannen we een privé sessie!

Scroll naar boven