Zen moment

Wat is een cacao ceremonie?

Een cacao ceremonie is een mooie combinatie van het drinken van de gezonde cacaodrank met rituelen als intentie zetten, journaling, yoga, zang, dans en/of muziek.

Elke ceremonie draait in basis om het in contact komen met jezelf. En het helpt je met het cultiveren van meer zelfliefde, met het verbinden met je intuïtie en het brengt jouw eigenheid en autheticiteit naar de oppervlakte. Zo is het dus een geweldig hulpmiddel voor persoonlijke groei.

Daarnaast is het een heerlijk moment om tot rust te komen, te ontspannen, nieuwe inzichten te ontvangen, antwoorden te krijgen op vragen waar je mee rondloopt, emoties los te laten en/of een gelukzalig gevoel te ervaren.

Het is echt een cadeautje voor jezelf. De ceremonies die ik geef combineer ik graag met een nidra yoga, omdat deze elkaar op verschillende niveaus versterken.

Yoga Nidra

Waarom een cacao ceremonie?

We leven en een snelle, drukke en gehaaste wereld, die ongekend snel verandert. We hebben continue mensen om ons heen, we moeten van alles en we worden opgezogen door het internet. Nu, meer dan ooit, verlangen we naar innerlijke rust & diepe ontspanning. 

Een cacao ceremonie maakt dat mogelijk. Het is een eeuwenoud ritueel, afkomstig van inheemse Maya volkoren, dat haar weg vindt naar onze westerse wereld en in een nieuw jasje word gestoken. Het is nu voor iedereen beschikbaar die meer contact wil met zijn of haar binnenwereld.

Een cacao ceremonie is een liefdevolle reis naar binnen, waar je mag verzachten en tot rust kan komen. En gevoelens van dankbaarheid, liefde & gelukzaligheid gaan stromen. 

5/5
Ik heb een hele fijne cacao ceremonie met een yoga nidra sessie bij Josefien mogen doen. De setting was met een klein groepje in een sfeervolle ruimte, daardoor heel prettig en veilig. Josefien heeft een mooie stem, waardoor je zo wordt meegenomen in wat ze verteld. Dat in combinatie met de cacao maakt dat ik niet alleen nieuwe inzichten heb gekregen, maar dat het een hele mooie ervaring was!
Klant zen moment
Lindy Postma
Leerkracht

Wat kan je ervaren?

Ceremoniële cacao heeft effect op het fysieke, mentale, emotionele en spirituele vlak, net als Nidra Yoga dat heeft. Dat maakt de combinatie van deze twee ook zó krachtig en efffectief!

Wanneer je tijdens een ceremonie een hogere dosis cacao drinkt, kan je je dus op verschillende vlakken anders gaan voelen. Zelfs als een ceremoniële dosis voor jou niet wenselijk is, kan je deze effecten ervaren. Voorbeelden van deze effecten zijn:

  • de vele gezondheidsvoordelen & de drang om te bewegen en/of het trillen van handen of voeten
  • het ontvangen van inzichten en/of beslissingen over welke kant je op mag gaan in je leven
  • het loslaten van angst, blokkerende emoties en/of controle
  • je verbonden voelen met je intuïtie en je innerlijke kern die van nature liefdevol, tevreden en kalm is

Het is niet gezegd dat je al deze effecten ervaart, omdat ieder mens anders is. Het belangrijkste is dat je met een OPEN mind de ceremonie instapt en alle verwachtingen loslaat, want dan kan je écht ervaren wat cacao voor je kan doen.

5/5
Wauw wat een ervaring! De geweldige cacao ceremonie met de yoga nidra deed bij mij iets heel bijzonders! Ik kreeg super helder “in beeld” waar ik me op gaan mag richten om nog gelukkiger te zijn. Josefien haar stem is een feestje om naar te luisteren en de manier waarop ze je een veilige plek biedt en inspireert is geweldig!
Klant Zen moment
Wieke Schutte
Voedingscoach

Ervaar de magische combinatie van cacao & nidra!

Cacao & nidra yoga versterken elkaar op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Dat betekent dat je door deze combinatie véél dieper in je eigen binnenwereld zakt, waardoor je meer van jezelf ontdekt en kan helen.

Je kan het zien als een serie Matroesjka poppetjes. Het kleinste poppetje, dat ben jij in essentie. Jouw pure liefdevolle, gezonde en ontspannen deel. Daar overheen zitten al jouw ervaringen, patronen en trauma’s. Tijdens een Nidra sessie laat je al die lagen – die over jouw essentie heen liggen – ontspannen, zodat je weer in dat ontspannen deel uitkomt. Ceremoniële cacao ondersteunt dit helende proces

Zen moment

Ontdek de gezondheidsvoordelen van cacao

Jouw cacao facilitator

Enthousiast, empathisch & betrokken. Dat ben ik!

Mijn grootste uitdaging in mijn leven was: voor mijzelf kiezen en nooit méér burn-out raken. 

Door verschillende pijnlijke ervaringen en tegenslagen cijferde ik mijzelf vaak weg. Durfde ik niet voor mijzelf te kiezen en deed ik mijzelf tekort.

Dankzij mijn persoonlijke ontwikkelingsreis kwamen ceremoniële cacao en yoga nidra op mijn pad. Voor mij 2 GEWELDIGE tools die mij telkens weer helpen om terug te keren naar het rustpunt in mijzelf. 

Met passie & plezier guide in deze wereld. Neem ik je mee op een liefdevolle reis naar je binnenwereld, waar je alles kan vinden wat je nodig hebt om gelukkig(er) te zijn. 

Josefien de Vos
Scroll naar boven