Ontdek de helende kracht van Yoga Nidra

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om diep te ontspannen en je leven positief te veranderen.

In tegenstelling tot actieve vormen van yoga hoef je bij yoga nidra alleen maar comfortabel te gaan liggen en luisteren. Deze methode stelt je in staat om op de meest aangename manier je fysieke, mentale & emotionele gezondheid te verbeteren.

Waarom Yoga Nidra?

De wereld om ons heen is hectisch, snel en veeleisend geworden. Bijna iedereen verlangt naar méér rust, minder prikkels en eindelijk eens UIT staan. Langdurige spanning en continue stress ervaren is meer regel dan uitzondering geworden.  

Wanneer het je niet lukt om te ontspannen en je lichaam en geest tot rust te brengen, dan blijf je AAN staan. Als je structureel AAN staat pleeg je roofbouw op je lichaam en dit kan leiden tot fysieke, mentale en/of emotionele problemen. 

Yoga Nidra biedt jou de mogelijkheid om je zenuwstelsel in balans te brengen & diep te ontspannen op fysiek, mentaal & emotioneel niveau en je leven hierdoor  ‘slapend’ te transformeren.

Regelmatige beoefening zorgt voor

Hoe werkt Yoga Nidra?

Je gaat lekker languit liggen en maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk met kussens en eventueel een dekentje. Je sluit je ogen en geeft je over aan mijn stem.

Tijdens de sessie neem ik je mee door verschillende fasen van ontspanning en laat je alles om je heen los. Jouw hersenactiviteit neemt steeds verder af en je lichaam en geest ontspannen op ongekend diep niveau, zodat je een gevoel van vrede, rust en vrijheid ervaart. 

Op dit diepe niveau wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd, waardoor organen & systemen van het lichaam worden gevoed en geregenereerd. Zintuigen worden terug gebracht naar de natuurlijke functie en de hersenen komen in een ontvankelijke staat waar je diepgewortelde beperkende overtuigingen kan veranderen. 

Voor wie is Yoga Nidra?

Iedereen kan in principe Yoga Nidra beoefenen, omdat het geen actieve vorm van yoga is.

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe lenig of flexibel je bent, want deze vorm van yoga gaat niet om het aannemen van houdingen (asana’s). Het gaat juist om het stil blijven liggen. 

Het is geschikt voor iedereen die méér rust, minder stress en een verbeterde gezondheid wil ervaren. 

5/5
Je hart en ziel zullen geraakt worden door Josefien! Haar timing, stem en zelfgeschreven scripts zijn onberispelijk. Ik beveel Josefien van harte aan, wanneer je energie wilt loslaten die niet van jou is of voor andere helende en ontspannende doeleinden. Je krijgt er absoluut géén spijt van!
Sharon Beck-Carroll
5/5
Ik heb op een hele fijne en positieve manier kennis gemaakt met yoga nidra, waarbij ik helemaal tot mezelf kwam. En heel veel rust door m’n lichaam voelde stromen (ook de dagen erna nog). Josefien is heel rustig en kan goed luisteren, daarbij voelde ze goed aan wat ik nodig had. Yoga Nidra heeft een positief effect op mijn hyperventilatie en mindset. Mijn volgende afspraak heb ik al staan en ik raad het iedereen aan!
Agnes de Jonge
5/5
Dank, dank, dank voor jouw fijne nidra sessie! Echt zo bijzonder wat dat heeft gedaan. Van een uitgeputte staat (na weinig slaap) naar weer helemaal in mn lijf, in het hier & nu met nieuwe energie. Hierdoor heb ik een prachtige afgestemde energetische shiatsusessie kunnen geven aan nieuwe klant. Soort van pay it forward principe 🙏🏼🦋
Irene Pot

Hi, mijn naam is Josefien

Enthousiast, empathisch & betrokken. Dat ben ik!

Mijn grootste uitdaging in mijn leven was: voor mijzelf kiezen en nooit méér burn-out raken. 

Door verschillende pijnlijke ervaringen en tegenslagen cijferde ik mijzelf vaak weg. Durfde ik niet voor mijzelf te kiezen en deed ik mijzelf tekort.

Dankzij mijn persoonlijke ontwikkelingsreis kwamen Yoga Nidra & ceremoniële cacao op mijn pad. Beide maken nu deel uit van mijn levensstijl en helpen mij telkens weer terug te keren naar het rustpunt in mijzelf. 

Met passie & plezier guide in deze wereld. Neem ik je mee op een liefdevolle reis naar je binnenwereld, waar je alles kan vinden wat je nodig hebt om gelukkig(er) te zijn.