SONY DSC

Hi, mijn naam is Josefien,

en kenmerkend aan mij is mijn positiviteit, mijn enthousiasme, en mijn empathie. 

Samen met mijn zoon en man woon ik in de provincie Groningen. Wij vormen een samengesteld gezin. En onze kater Sjors maakt ons gezin compleet.

In 2020 ben ik voor mijzelf begonnen als Empower coach. Ik geloof namelijk dat jij alles in je hebt zitten om jouw meest FANTASTISCHE leven te creëren, ongeacht hoe je leven tot nu toe is verlopen. 

Terugkijkend op mijn leven begrijp ik waarom ik de keuzes heb gemaakt die ik heb gemaakt, ook als deze niet goed voor mij waren. Ik geloofde namelijk dat ik niet goed genoeg was omdat ik forse littekens op mijn lichaam heb en visueel beperkt ben.

Op 3-jarige leeftijd ben ik aangereden door een Shell tankwagen en voor de dood weggehaald. Na maanden van opnames, operaties en transplantaties mocht ik naar huis om verder te herstellen. En in die periode heb ik onbewust de eerste zaadjes van onzekerheid en zelftwijfel bij mezelf geplant. Want was ik wel goed genoeg met deze forse littekens op mijn lichaam?

Op mijn 13de kreeg ik de diagnose Uveïtis, een auto-immuumziekte die al snel zorgde voor blindheid in mijn linkeroog en mijn rechteroog ging er in rap tempo achteraan. Het waren jaren van ziekenhuisopnames, operaties, ingrepen en medicatie wisselingen die uiteindelijk tot remissie hebben geleid.

En zo had ik als jonge vrouw

te dealen met forse littekens en visuele beperktheid vanuit een basis van mezelf niet goed genoeg vinden. Ik geloofde dat ik niet goed genoeg was door alles wat ik had gezien, gehoord, ervaren en specifiek beleefd. Met als gevolg dat ik weinig zelfvertrouwen en  eigenwaarde had.

Ik zocht onbewust naar goedkeuring bij iemand anders. En die ander werd al snel een jongen. Want als een jongen MIJ leuk vond met al mijn tekortkomingen dán zal ik wel goed genoeg zijn. 

Die jongens werden mijn drugs…mijn shot waardering en goedkeuring waarmee ik weer even toestemming kreeg om er te mogen zijn. 

Een van die vriendjes werd uiteindelijk mijn man…die een verslaving ontwikkelde na de doodgeboorte van onze oudste zoon. Toen onze jongste zoon bijna 4 was ben ik bij zijn vader weggegaan. 

Ik kon het niet meer aan. Na mezelf jaren weggecijferd te hebben, alleen voor de opvoeding te staan en dagelijks te dealen met verslavingsproblematiek belandde ik in een burn-out.

Ik wilde niet meer

op wilskracht door het leven. Ik wilde me niet langer futloos, onzeker en onrustig voelen. Ik wilde mezelf niet langer wegcijferen. En ik wilde af van het gevoel dat ik niet goed genoeg was.

In 2012 ben ik met mijn zoon bij mijn ouders ingetrokken. Mijn vader bevond zich op dat moment in een vergevorderd stadium van Alzheimer en mijn moeder was, naast mantelzorger, ook kostwinnaar.

In 2013 kreeg ik een woning toegewezen waar ik mijn leven met mijn zoon opnieuw kon gaan opbouwen. Daar vond ik de rust, het zelfvertrouwen en de kracht om los te komen van het verleden. Later in het jaar overleed mijn vader aan de ziekte van Alzheimer.

In 2014 besloot ik om het roer om te gooien. Het was NU mijn tijd. Ik ging mijzelf prioriteit maken en investeerde in eerste instantie in mijn gezondheid, daarna in mijn mindset. De afgelopen jaren heb ik dan ook coachtrajecten, trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van NLP, PMA, Mindfulness, coaching, mindset, persoonlijke groei en spiritualiteit.

Een life changing inzicht die ik tijdens coaching heb opgedaan is dat ALLES bij mij begint. Alles wat ik over mezelf geloof bepaalt hoe ik mezelf behandel én laat behandelen. Het bepaalt de manier waarop ik naar mezelf kijk, wat ik denk, hoe ik me voel en wat ik doe. 

En hoewel ik geen invloed heb op alle gebeurtenissen in mijn leven, heb ik wel invloed op HOE ik daar mee omga.

En toen ik dát eenmaal doorhad ben ik die basis gaan veranderen. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik andere dingen over mezelf ben gaan geloven en daarmee een ander leven heb gecreëerd.

Door deze beslissing heb ik veel pijn kunnen opruimen en loslaten. Ik heb nieuwe zaadjes geplant waardoor ik nu andere dingen geloof over mezelf. Met als gevolg dat ik anders denk, mij anders voel en andere beslissingen neem. Ik sta nu zelfverzekerd, krachtig en gelukkig in het leven.

Ik volg mijn hart, leef volgens mijn eigen regels, ik geloof dat alles mogelijk is voor mij én dat heeft mijn leven totaal veranderd!

Want nu...

En dat gun ik jou óók!

SONY DSC

100% Josefien

  • GEK op chocola! Melk met nootjes, caramel zeezout én crunch zijn bij mij niet veilig. Alles wat in huis is gaat op!
  • DOL op dansen! En begin daar graag in de ochtend mee, muziek voluit en lekker uit mijn bol!
  • MAL noemen ze me ook wel haha. Gewoon omdat ik zo enthousiast, energiek en mal kan doen :).
  • FAN van de natuur! Wandelen langs het strand, door de bossen of over de weide. I love it all!
  • Op AVONTUUR en nieuwe ervaringen opdoen waarbij ik van mijn comfortzone naar de magic zone ga!