SONY DSC

Hi, mijn naam is Josefien,

en in 2020 ben ik voor mijzelf begonnen als Zelfontwikkelingcoach. Ik geloof namelijk dat jij alles in je hebt zitten om jouw meest FANTASTISCHE leven te creëren, ongeacht hoe je leven tot nu toe is verlopen. 

Wie ben ik?

Een enthousiaste, positieve en empatische vrouw uit bouwjaar 1981 met een bak aan levenservaring. En samen met mijn man Peter en zoon Milan woon ik in het hoge Noorden. 

Mijn verhaal

Op 3-jarige leeftijd ben ik aangereden door een Shell tankwagen en voor de dood weggehaald. Maandenlang heb ik in het ziekenhuis gelegen en onderging ik operaties en huidtransplantaties. Toen ik na maanden naar huis mocht, was ik intussen 4 geworden. Thuis mocht ik verder herstellen en aansterken. En in die periode van mijn leven heb ik onbewust de eerste zaadjes van onzekerheid en zelftwijfel geplant. Want was ik wel goed genoeg met dit lichaam vol littekens? En wat zouden anderen van mij denken?

En op mijn 13de werd er, na maanden van onzekerheid, Uveïtis vastgesteld. Een auto-immuumziekte die al snel zorgde voor blindheid in mijn linkeroog en waar mijn rechteroog in rap tempo achteraan ging. Het waren jaren van onzekerheid en angst. Van ziekenhuisopnames, operaties, ingrepen en medicatie wisselingen die uiteindelijk tot remissie hebben geleid.

En zo had ik als jonge vrouw

te dealen met forse littekens en visuele beperktheid met een basis van mezelf niet goed genoeg vinden. Ik geloofde dat ik niet goed genoeg was door alles wat ik had gezien, gehoord, ervaren en specifiek beleefd. Met als gevolg dat ik weinig zelfvertrouwen en eigenwaarde had.

Ik zocht onbewust naar goedkeuring bij iemand anders. En in mijn puberteit werd die ander al snel een jongen. Want als een jongen MIJ leuk vond met al mijn tekortkomingen dán zal ik wel goed genoeg zijn. 

Die jongens werden mijn drugs…mijn shot waardering en goedkeuring waarmee ik weer even toestemming kreeg om er te mogen zijn. 

Een van die vriendjes werd uiteindelijk mijn man…die een alcoholverslaving ontwikkelde na de doodgeboorte van onze oudste zoon. Toen onze jongste zoon bijna 4 was ben ik bij hem weggegaan omdat ik dood ongelukkig was en mezelf helemaal was kwijt geraakt.

 

Ik kon het niet meer aan!

Na mezelf jarenlang weggecijferd te hebben, alleen voor de opvoeding te staan met lichamelijke klachten en te dealen met huiselijk geweld door zijn verslavingsproblematiek belandde ik in een burn-out.

Ik wilde niet meer op wilskracht door het leven. Ik wilde me niet meer ongelukkig voelen. Ik wilde me niet langer klein, onzeker en onrustig voelen. Ik wilde mezelf niet langer wegcijferen. En ik wilde af van het gevoel dat ik niet goed genoeg was.

In 2012 ben ik met mijn zoon bij mijn ouders ingetrokken. Mijn vader bevond zich op dat moment in een vergevorderd stadium van Alzheimer en mijn moeder was, naast mantelzorger, ook kostwinnaar. Dat was een intensieve periode. 

In 2013 kreeg ik een woning toegewezen waar ik mijn leven met mijn zoon opnieuw kon gaan opbouwen. Daar vond ik de rust, het zelfvertrouwen en de kracht om los te komen van het verleden. Later in het jaar overleed mijn vader aan de ziekte van Alzheimer.

In 2014 besloot ik om het roer om te gooien. Het was NU mijn tijd. Ik ging mijzelf prioriteit maken en investeerde in eerste instantie in mijn gezondheid, daarna in mijn mindset. De afgelopen jaren heb ik dan ook coachtrajecten, trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van NLP, PMA, Mindfulness, coaching, mindset, persoonlijke groei en spiritualiteit.

Een life changing inzicht die ik tijdens deze reis heb opgedaan is dat ALLES bij mij begint. Alles wat ik over mezelf geloof bepaalt hoe ik mezelf behandel én laat behandelen. Het bepaalt de manier waarop ik naar mezelf kijk, wat ik denk, hoe ik me voel en wat ik doe. 

En hoewel ik geen invloed heb op alle gebeurtenissen in mijn leven, heb ik wel invloed op HOE ik daar mee omga.

En toen ik dát eenmaal doorhad ben ik die basis in mezelf gaan veranderen. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik andere dingen over mezelf ben gaan geloven en daarmee een ander leven heb gecreëerd.

Door deze beslissing heb ik veel pijn kunnen opruimen en loslaten. Ik heb nieuwe zaadjes geplant waardoor ik nu andere dingen geloof over mezelf. Met als gevolg dat ik anders denk, mij anders voel en andere beslissingen neem. Ik sta nu zelfverzekerd, krachtig en gelukkig in het leven.

Ik volg mijn hart, leef volgens mijn eigen regels, ik geloof dat alles mogelijk is voor mij én dat heeft mijn leven totaal veranderd!

Want nu...

En dat gun ik jou óók!

SONY DSC

100% Josefien

  • GEK op chocola! Melk met nootjes, caramel zeezout én crunch zijn bij mij niet veilig. Alles wat in huis is gaat op!
  • DOL op dansen! En begin daar graag in de ochtend mee, muziek voluit en lekker uit mijn bol!
  • MAFJOOS noemen ze me ook wel haha. Gewoon omdat ik zo enthousiast, energiek en mal kan doen.
  • FAN van de natuur! Wandelen langs het strand, door de bossen of over de weide. I love it all!
  • Op AVONTUUR en nieuwe ervaringen opdoen waarbij ik van mijn comfortzone naar de magic zone ga!