SONY DSC

Joehoe, mijn naam is Josefien.

En in 2020 ben ik voor mijzelf begonnen als coach & mentor op het gebied van zelfontwikkeling.

Ik geloof namelijk dat jij ALLES in je hebt zitten om jouw meest fantastische leven te creëren, ongeacht hoe je leven tot nu toe is verlopen. Je moet alleen  ontdekken hoe.

Enthousiast, positief, introvert, empathisch & een doener, dat ben ik! 

Mijn verhaal

Begint op 3-jarige leeftijd, waar ik werd aangereden door een Shell tankwagen en voor de dood ben weggehaald. Maandenlang heb ik in het ziekenhuis gelegen en onderging ik operaties en huidtransplantaties. Ik voelde me vaak alleen en kon alles wat er gebeurde niet goed verwerken waardoor ik onbewust onprettige gevoelens had vastgezet in mijn lichaampje. Het was mijn manier van overleven. 

Toen ik na 3 maanden naar huis mocht, was ik inmiddels 4 jaar geworden. Als klein moppie mocht ik thuis verder herstellen en aansterken. En in die periode van mijn leven heb ik onbewust de eerste zaadjes van onzekerheid en zelftwijfel geplant. Want was ik wel goed genoeg met dit lichaampje vol littekens? En wat zouden anderen van mij vinden en over mij denken?

En op mijn 13de werd er, na maanden van onzekerheid, Uveïtis vastgesteld. Een auto-immuumziekte die al snel zorgde voor blindheid in mijn linkeroog en waar mijn rechteroog in rap tempo achteraan leek te gaan. In mijn puberjaren worstelde ik daardoor nog meer met onzekerheid en angst. Na jaren van ziekenhuisopnames, operaties, ingrepen en medicatiewisselingen kwam er gelukkig een remissie.

En zo had ik als jonge vrouw

te dealen met forse littekens en visuele beperktheid. Met een basis van me alleen voelen,  onzekerheid en de angst voor afwijzing. Door alles wat ik had gezien, gehoord, beleefd en specifiek ervaren, was ik gaan geloven dat ik niet goed genoeg was. Met als gevolg dat ik weinig zelfvertrouwen en eigenwaarde had.

Ik zocht onbewust naar goedkeuring in de BUITENwereld, bij iemand anders. En in mijn puberteit werd die ander al snel een jongen. Want als een jongen MIJ leuk vond met al mijn tekortkomingen dán zal ik wel goed genoeg zijn. 

Die jongens werden mijn drugs…mijn shot waardering en goedkeuring waarmee ik weer even toestemming kreeg om er te mogen zijn. 

Een van die vriendjes werd uiteindelijk mijn man…die een alcoholverslaving ontwikkelde na de doodgeboorte van onze oudste zoon. Toen onze jongste zoon bijna 4 was, ben ik bij hem weggegaan omdat ik dood ongelukkig was en mezelf helemaal was kwijt geraakt.

Ik kon het niet meer aan

Na mezelf jarenlang weggecijferd te hebben, alleen voor de opvoeding te staan, te worstelen met lichamelijke klachten en te dealen met huiselijk geweld als gevolg van zijn verslavingsproblematiek, belandde ik in een burn-out.

Ik wilde niet meer OVERleven en op wilskracht door het leven. Ik wilde me niet meer ongelukkig voelen. Ik wilde me niet langer klein, onzeker en onrustig voelen. Ik wilde mezelf niet langer wegcijferen. En ik wilde af van het gevoel dat ik niet goed genoeg was.

In 2012 ben ik met mijn zoon bij mijn ouders ingetrokken. Mijn vader bevond zich op dat moment in een vergevorderd stadium van Alzheimer en mijn moeder was, naast mantelzorger, ook kostwinnaar. Dat was een intensieve periode. 

In 2013 kreeg ik een woning toegewezen waar ik mijn leven met mijn zoon opnieuw kon gaan opbouwen. Daar vond ik de rust die ik zó nodig had en kon ik de eerste stappen zetten naar LEVEN in plaats van overleven. Later in het jaar overleed mijn vader aan de ziekte van Alzheimer.

In 2014 besloot ik het roer om te gooien. Het was NU mijn tijd & ik wilde loskomen van mijn verleden en me richten op een mooie toekomst voor mij & mijn zoon. Ik gaf mijzelf prioriteit door JA tegen mezelf te zeggen. Het was tijd om écht van mezelf te gaan houden en goed voor mezelf te gaan zorgen. 

De afgelopen jaren ben ik in zelfontwikkeling gedoken middels coachtrajecten en trainingen op het gebied van NLP, PMA, mindfulness, manifesteren, coaching, mindset, persoonlijke groei en spiritualiteit.

Life changing

Een life changing inzicht die ik tijdens mijn reis heb opgedaan is dat ALLES bij mij begint.

Alles wat ik geloof over mezelf, anderen & het leven zijn breinprogramma’s die mijn realiteit bepalen. En ik heb het vermogen om die programma’s en daarmee mijn realiteit te veranderen. 

Door naar BINNEN te keren en daar het werk te doen veranderde mijn hele leven ten positieve!

En zo ontdekte ik mijn missie: andere vrouwen laten ontdekken hoe zij gelukkiger kunnen zijn met zichzelf én daardoor alles uit het leven kunnen halen wat ze verlangen.

Want als ik het kan, dan kan jij het óók!

Ervaring én kennis

Naast mijn levenservaring heb ik kennis opgedaan middels een geaccrediteerde coachopleiding en heb ik verschillende trainingen en certificaten op naam staan op het gebied van zelfontwikkeling. 

100% Josefien

  • GEK op chocola! Melk met nootjes én crunch zijn bij mij niet veilig. Alles wat in huis is gaat op.
  • DOL op dansen! En dan het liefst op muziek uit de jaren 80 of muziek met een lekkere beat erin.
  • MAFJOOS noemen ze me ook wel haha. Gewoon omdat ik zo enthousiast, energiek en mal kan doen.
  • FAN van de natuur! Wandelen langs het strand, door de bossen of over de weide. I love it all!